" Čuvajte stečeno znanje tako da ga zapišete."
Muhammed, s.a.w.s.

Začetek novega izobraževalnega projekta - Šola islama

 
Vijesti
Aktuelno
Ured muftije
Iz džemata
Amber
E-vijesti

Ako želite primati obavijesti, prijavite se na e-vijesti

Upiši e-mail:

Odjava e-vijesti
Pošalji prijavu »
 
Zemzem
BIR
Babajić pogrebne storitve

14. novembar 2011

V organizaciji Ženskega združenja Zemzem je začel nov izobraževalni projekt pod nazivom ''Šola islama''. V nedeljo, 13. novembra 2011, so se tudi uradno začela predavanja na katerih je bilo prisotnih 31 prijavljenih kandidatk.

Šola islama bo potekala v dveh ciklusih v katerih bodo vse udeleženke imele priložnost spoznati oblasti: Akaida (znanost o islamskem verovanju), Fikha (znanost o verskih predpisih), Kiraeta (branje Kur'ana) in Sufara (kur'ansko pismo).

Predavanja bodo potekala vsako nedeljo po končani opoldanski molitvi in sicer dve uri.

V prvi uri bodo potekala predavanja iz oblasti Akaida (od 13.11.2011 do 26.2.2012), ki jih bo pripravljala muallima Ela Porić. V drugi uri se razdelimo na dve skupini; skupino Kiraeta, ki jo vodi muallima Izudina Karišik in skupino Sufare pod vodstvom muallime Sumeje Fidani.

Po končanem ciklusu predavanj iz oblasti Akaida sledijo predavanja iz oblasti Fikha, ki se bodo pričela 4.3.2012 in bodo trajala do 17.6.2012. Potekala bodo pod vodstvom muallime Sumeje Fidani.

Udeleženke Šole islama bodo svoje znanje izkazale na organiziranih integralnih izpitih in bodo za uspešno opravljene izpite prejele diplomo o končani prvi stopnji Šole islama. Poleg tega bodo udeleženke pridobile osnovna znanja o islamskem verovanju, predpisih ki se vežejo za izvrševanje temeljnih verskih dolžnosti in tisto kar je še posebej vredno; naučile bodo Kur'ansko pismo in se podučile pravilnem branju Kur'ana.
Vsem udeleženkam želimo veliko uspeha in potrpežljivosti pri pridobivanju novih znanj.

Ela Porić 

 
Galerija
Noč Kur'ana v Ljubljani
14. decembar 2015
Delegacija IZ u Kataru
17. decembar 2013
Anketa
Koje godine je rođen Muhammed, a.s.?
 
Zbiranje sredstev za Džamijo
Statistika
Ukupno: 1121 since 25.10.2011
Ovaj mjesec: 112
Ove sedmice: 29
Danas: 1