" Čuvajte stečeno znanje tako da ga zapišete."
Muhammed, s.a.w.s.

Mektepki v Lutkovnem gledališču Ljubljana

 
Vijesti
Aktuelno
Ured muftije
Iz džemata
Amber
E-vijesti

Ako želite primati obavijesti, prijavite se na e-vijesti

Upiši e-mail:

Odjava e-vijesti
Pošalji prijavu »
 
Zemzem
BIR
Babajić pogrebne storitve

13. novembar 2011

V soboto, 12. novembra 2011, se je okoli petdeset mektepkov (učenci, ki obiskujejo verouk) odpravilo na ogled lutkovne predstave ''Kdo je napravil Vidku srajčico'' v Lutkovno gledališče Ljubljana.

Namesto mektepskega pouka smo dve urici preživeli na nekoliko drugačen način. Ogled lutkovne predstave ali katera koli druga družabna aktivnost, ki ni vezana za učilnico, je dobrodošla saj pripomore k boljšem spoznavanju učencev, ki obiskujejo mekteb v Ljubljani. Poleg tega pa pripomore tudi k temu, da otroci še z večjim veseljem pridejo v mekteb in dve urici na teden preživijo z nami.

Tokrat smo si ogledali lutkovno predstavo ''Kdo je napravil Vidku srajčico'', pravljico, ki jo je napisal Fran Levstik in jo zelo dobro poznamo, a je z zgodbami tako kakor z mnogimi ljudmi - s starostjo so vse lepše in lepše.

Neko poletje si torej Videk strga svojo edino oblekico. Ker so doma revni, je to velik problem. Žalosten je in napol nagec. Tedaj pa mu pridejo na pomoč živali! Ovčka da volno, pajek stke blago, rak blago razreže, ptiček ga sešije. Videk ima kmalu prekrasno novo srajčko in ves vesel se teče domov pokazat.

Otroci, ki obiskujejo mekteb v Ljubljani lahko v naslednjem mesecu pričakujejo novo aktivnost za katero si upam reči, da bo še bolj zanimiva.

Ela Porić 

 
Galerija
Noč Kur'ana v Ljubljani
14. decembar 2015
Delegacija IZ u Kataru
17. decembar 2013
Anketa
Koje godine je rođen Muhammed, a.s.?
 
Zbiranje sredstev za Džamijo
Statistika
Ukupno: 1132 since 25.10.2011
Ovaj mjesec: 117
Ove sedmice: 35
Danas: 3