" Zaista se volim šaliti, ali u šali govorim samo istinu."
Muhammed, s.a.w.s.

Verski voditelji v Kočevju so se opredelili proti nasilju

 
Vijesti
Aktuelno
Ured muftije
Iz džemata
Amber
E-vijesti

Ako želite primati obavijesti, prijavite se na e-vijesti

Upiši e-mail:

Odjava e-vijesti
Pošalji prijavu »
 
Zemzem
BIR
Babajić pogrebne storitve

04. novembar 2011

Na srečanju treh kočevskih verskih voditeljev 3. novembra na tiskovni konferenci v Kočevju, ki so raspravljali o nenasilni družbi, so poudarili imam Samir Jusić, župnik Anton Gnidovec in pastot Toni Mrvič da: ''Če dopuščamo, da se dogaja kakršno koli nasilje in ob tem ne storimo ničesar, ga tudi sami podpiramo''.

Vsi skupaj pa so pokazali, da so odprti za pogovore z vsemi, tudi z ateisti. Prepričani so, da lahko vsi ljudje skupaj ustvarijo družbo, ki bo prijaznejša, saj smo vsi odgovorni za vse kar se dogaja.

''Če smo različni, a se lahko kljub temu usedemo skupaj, in se skupaj pogovarjamo, je to dokaz da lahko težave skupaj tudi rešimo'' je prepričan imam Samir Jusić.

Trije verski voditelji iz Kočevja so s srečanjem želeli poslati sporočilo upanja ter pozvati državno in lokalno vodstvo, pa tudi vsakega starša, otroka in posameznika, da postane bolj občutljiv na vsakdanje dogajanje.Najhujša, pravijo, je brezbrižnost. Ko se združimo, smo ne le močnejši, tamveč tudi glasnejši, javnosti še sporočajo Jusić, Gnidovec in Mrvič.

 
Galerija
Noč Kur'ana v Ljubljani
14. decembar 2015
Delegacija IZ u Kataru
17. decembar 2013
Anketa
Koje godine je rođen Muhammed, a.s.?
 
Zbiranje sredstev za Džamijo
Statistika
Ukupno: 1424 since 25.10.2011
Ovaj mjesec: 140
Ove sedmice: 38
Danas: 2